Виконком Луцької міськради затвердив рішення «Про організацію роботи мережі стоянок таксі на території міста Луцька».

Про це повідомляє власкор «Вголосу».

«Цей проект внесено для забезпечення обслуговування населення послугами таксі, для усунення недобросовісної конкуренції та можливих конфліктів, поповнення міського бюджету формується мережа стоянок таксі в місті Луцьку», – зазначив директор КП «АвтоПаркСервіс» Олександр Мартинюк.

Відповідно до рішення, на кожну стоянку таксі розроблятимуть паспорт, за кожною з яких визначатимуть оптимальну кількість місць, де будуть здійснювати обслуговування населення.

Стоянки таксі облаштують відповідними дорожніми знаками «Місце зупинки таксі» та дорожніми розмітками згідно з ПДР. У радіусі дії стоянки таксі не зможуть здійснювати стоянку служби, які вони не уклали договір. Інші види транспорту не матимуть права здійснювати стоянку на місці розташування стоянки таксі.

Член виконкому Олег Бондарук запитав, чи було враховано пропозицію щодо того, аби під знаком стоянки було вказано кількість автомобілів.

«Для того, щоб створити стоянку таксі, треба розробити паспорт, Тоді ми будемо бачити, яка є кількість місць. У тих паспортах вказано кількість дорожніх знаків та їхню відповідність», – розповів директор КП «АвтоПаркСервіс».

Своєю чергою, член виконкому Михайло Щур зауважив, що проектом передбачено облаштування зупинки таксі на проспекті Волі, 23, де «досить вузька проїжджа частина, є зупинка громадського транспорту і постійні затори», та запропонував вилучити цей пункт, однак члени виконкому з поправкою не погодилися.

Заступник мера міста Сергій Григоренко закликав підтримати проект рішення.

«Десь служби таксі поступилися, адже ми не могли забезпечити зупинки там, де вони просили. Якщо затвердимо це рішення, то там буде прибирання зупинок таксі, утримання їх у належному стані, усе буде цивілізовано», – наголосив він.

У підсумку члени виконкому підтримали проект рішення.

ІА "Вголос": НОВИНИ