Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міськради, передає власкор «Вголосу».

Начальник відділу державного архітектурного будівельного контролю Юрій Маслюк розповів, що у I півріччі 2016 року було проведено 74 перевірки, з яких 5– планових і 69 – позапланових.

«Основними підставами для проведення позапланових перевірок було виявлення факту самочинного будівництва об’єкта та звернення фізичних чи юридичних осіб про порушення суб’єктом містобудування вимог містобудівного законодавства. Із загального числа проведених перевірок на чотирьох об’єктах будівництва не були виявлені порушення вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил», – зазначив він.

Відповідно до результатів проведених перевірок винесли 68 постанов про адміністративні правопорушення, 14 постанов про накладення штрафу за правопорушення у сфері містобудівної діяльності та 2 постанови про закриття провадження у справі за правопорушення у сфері містобудівного законодавства.

Загальна сума штрафів, які повинні сплатити забудовники до місцевого бюджету, складає 1 210 542 гривні. Наразі із них сплачено майже 778 тис. грн.

За словами Юрія Маслюка, перевірили також об’єкти, які мають підвищений суспільний інтерес – будинки на проспекті Соборності, 22б, проспекті Волі, 44а та вулиці Рівненській, 25.

«Зазначеними перевірками були встановлені порушення вимог у сфері будівельного законодавства, порушники притягнуті до відповідальності та сплатили штраф. Також відділом були виявлені порушення на об’єктах по вулиці Карбишева, 2 (будівництво гаражів в обслуговуючому кооперативі «Синтетик-2») та на проспекті Відродження, 51 (реконструкція підвального приміщення без зареєстрованої декларації про початок виконання будівельних робіт). Зазначені постанови були оскаржені та справи знаходяться у суді», - повідомив посадовець.

Усього відділ архітектурно-будівельного контролю скасував 10 декларацій на проведення будівельних робіт.

ІА "Вголос": НОВИНИ