У Луцьку тривають заходи по модернізації енергоефективності міста. Про це інформує власкор "Вголосу".

Зокрема, завдяки інвестиційним коштам, залученим у вигляді кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку, і в рамках Інвестиційної програми триває ремонт об’єктів теплопостачання ДКП “Луцьктепло”.

Зараз відбувається капітальний ремонт котельні по вул. Шевченка, 3а, вул. Кривий Вал, 13-б, вул. Лесі Українки, 20. Раніше на цих об’єктах працювали застарілі котли, що були встановлені, подекуди, більше 40 років тому. Окрім котлів, також проводиться заміна супутнього обладнання, тепломереж. Передбачається, що сукупний результат робіт дозволить запровадити економію до 10% споживання газу та 30% електроенергії.

“Роботи вже фактично підходять до завершення, незабаром розпочинається опалювальний сезон. Тут встановлено нові котли італійського виробника, які мають значно вищий коефіцієнт корисної дії у порівнянні із тими, що були до цього. Вони також є більш екологічно безпечними, створюють менше викидів та використовують менше електроенергії. Це все зменшить фінансове навантаження на підприємство, дозволить експлуатувати мережі без збою”, - розповів радник міського голови Ігор Поліщук.

ІА "Вголос": НОВИНИ