Про це йшлося під час засідання комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів, повідомляє власкор «Вголосу».

Заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що програма розрахована на три роки і на її реалізацію необхідно 96 млн грн. Із міського бюджету пропонують виділити 25%, бійці фінансуватимуть 50% вартості житла, ще 25% складатимуть кошти з інших джерел.

У свою чергу, депутат міськради Олександр Кравченко запропонував внести до програми зміни щодо співфінансування житла й контрактникам, які підписали контракт від 2014 року, а також членам добровольчих формувань, які отримали статус учасника бойових дій. Раніше передбачалося, що площа квартири для учасника програми не повинна перевищувати 50 м кв, однак депутати внесли зміни і передбачити 21 м кв на особу та додатково 10,5 м кв на родину. Якщо ж учасник програми живе сам, він отримає квартиру площею 50 м кв.

Депутат Павло Данильчук вніс пропозицію виключити пункт щодо відмови на учасника програми від пільгової черги на отримання земельної ділянки. У підсумку члени комісії проголосували за проект рішення зі змінами. Його розглянуть під час найближчої сесії міськради.

ІА "Вголос": НОВИНИ