Про це інформує власкор «Вголосу».

Неприємні запахи почали поширюватися містом ще з березня. Однак, особливої інтенсивності набули з початком теплої пори року. Попри обіцянки влади розібратися з проблемою, ситуація не поліпшується. Стан справ не змінився і після зборів мешканців мікрорайону Вересневе біля стін Гнідавського цукрового заводу 22 травня, на яке завітав голова Волинської облради Ігор Палиця та виконуючий обов’язки міського голови Ігор Поліщук.

Інтенсивність смороду підвищується у вечірній та ранковий час. Наразі чиновники не можуть достовірно з’ясувати основну причину неприємного запаху. Спочатку основним винуватцем називали завод з виробництва біоетанолу, але він вже припинив свою роботу до встановлення очисних споруд. Тепер серед винуватців смороду називають поля для фільтрації, куди скидають нечистоти. А також – відходи від виробництва ковбас, які зливають у каналізацію міста.

У зв’язку з неспроможністю влади вирішити проблему лучани погрожують вдатися до радикальніших методів і заблокувати трасу Луцьк – Львів.

Як писав раніше «Вголос», у Волинській обласній раді спеціальна комісія вивчатиме ситуацію щодо поширення неприємного запаху в Луцьку.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ