Як розповів у коментарі «Вголосу» голова профспілки «Львівелектротрансу» Юрій Оприск, працівники підприємства вимагають виплатити їм зарплату, яку востаннє отримували ще 2014 року.

Він зазначив, що сьогодні кілька десятків працівників підприємства прийшли з пікетом під Львівську міську раду, вимагаючи негайно виплатити їм заробітну плату.

«За листопад минулого року ми отримали 50% зарплати, і відтоді – більше ні копійки. У міській раді нам кажуть, що немає грошей. Але таку причину невиплати заробітної плати пояснювати працівникам ЛКП дуже складно. Людина відпрацювала, віддала те, що передбачено договором, а їй не платять. Якщо в міській раді «немає грошей», то що робити нашому працівникові? Іти в ЖКГ і казати, щоб йому відтермінували оплату комунальних послуг, бо немає грошей?» – сказав Юрій Оприск.

Серед вимог протестувальників – негайно та в повному обсязі виплатити заборговану заробітну плату, надалі своєчасно виплачувати зарплату працівникам ЛКП, а також розірвати контракт із призначеним у вересні минулого року керівником «Львівелектротрансу» Сергієм Васільєвим. Працівники ЛКП кажуть, що в разі невиконання цих вимог колектив підприємства залишає за собою право вживати заходів для захисту своїх прав та інтересів згідно з Конституцією України.

«Можуть бути не лише пікети, а й інші адекватні заходи. У нас дуже різні категорії людей, тому наші дії можуть бути дуже різними. Це колектив, де працюють люди, які вийшли на роботу о 04:00, а додому пішли о першій ночі. Вони два місяці відпрацювали, не отримавши нічого. Ці люди мають купу боргів, тому їхня поведінка може бути дуже різною. Ми знаємо, що треба діяти в правовому полі, але, повірте: через те, що робить нинішня влада, мусимо вдаватися до дуже активних дій», – сказав голова профспілки «Львівелектротрансу».

За словами Юрія Оприска, сьогоднішній пікет – це вже не перше звернення колективу комунального підприємства до керівництва міста.

«Сьогодні наші вимоги було направлено міському голові. Хоча до цього було вже багато звернень та листів з переліком наших проблем на ім’я Садового. Однак усі ці наші звернення нехтують. Певно, думають, що ЛКП запросто може працювати по 2-3 місяці без зарплати», – розповів Юрій Оприск.

Він наголосив, що в міській раді мають час до середини тижня, щоб виконати вимоги пікетувальників. Після цього колектив підприємства на загальних зборах вирішить, як діяти далі.

ІА "Вголос": НОВИНИ