У четвер, 10 червня, на Львівщині сталася трагедія. Водій автомобіля ВАЗ врізався в електроопору. Про це інформує «Захід.нет» з посиланням на інформацію Департаменту цивільного захисту ЛОДА.

Відомо, що аварія сталася орієнтовно о 14 годині на автодорозі в селі Розгірче, що у Стрийському районі Львівської області.

Після зіткнення з електроопорою водій ВАЗ-2121 вийшов з транспортного засобу. Він не побачив, що обірвався електричний дріт, який був під напругою. Дріт впав на металеву огорожу поблизу. Кермувальник взявся руками за огорожу та помер від ураження електричним струмом.

Повідомляється, що загиблий чоловік мешканець села Розгірче, рік народження – 1947. Наразі фахівці встановлюють обставини аварії.

У ДСНС наголосили, що крокова електрична напруга виникає між двома точками неподалік струмопровідної лінії, яка торкається землі на відстані одного кроку.

Рятувальники закликають у жодному разі не наближатися до обірваних дротів. Якщо потрапити під крокову напругу, то виникнуть мимовільні скорочення м’язів ніг. Через це людина впаде на землю, а струм почне проходити між новими точками опори. Це може призвести до смерті.

Якщо ж ви опинилися біля обірваного дроту, то небезпечну зону потрібно покидати стрибками або ж «гусячим кроком». Краще застосувати ходу «п’ята-носок» у сторону від місця падіння струмопровідної частини.

Читайте більше новин ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ