Таку думку висловив депутат Львівської обласної ради Святослав Шеремета під час сесії Львівської обласної ради сьогодні, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Депутат зазначив, що після того, як завод фактично знищили, зупинивши виробництво та розпродавши приміщення, його власник Ігор Чуркін заявив, що відновить виробництво. За словами Чуркіна, готують контракти на поставку автобусів у Єгипет та країни Східної Європи.

«Є підстави вважати, що всі заяви російського бізнесмена – блеф і відволікаючий маневр, щоб затягнути час і довершити руйнацію підприємства. Фактично всі будівлі ЛАЗу заставлено в банках за борги. Починаючи із липня 2013 року, трудовому колективу перестали виплачувати заробітну плату. Окрім того, за підприємством залишається значна заборгованість навіть перед уже звільненими працівниками. На сьогодні загальна сума боргу перед колективом заводу лише за одним підприємством становить понад 2 млн грн. У колишніх працівників виникають серйозні проблеми з оформленням на пенсію – вони не можуть отримати довідку для Пенсійного фонду», – йдеться в заяві.

За словами Святослава Шеремети, за два місяці після так званого відновлення виробництва працівників не викликали на роботу, а нещодавно із заводу вивезли велику частину обладнання за борги.

«Щоб відновити завод, потрібно щонайменше 10 мільйонів доларів. Хто зараз готовий вкласти такі кошти? Розуміємо, що насправді йде боротьба за територію заводу, яку, можливо, вже кулуарно поділено. До кінця травня керівництво ЛАЗу мало показати заключні контракти на виробництво, однак нині про них нічого не чути», – наголосив депутат.

У своїй заяві він закликав зупинити остаточну руйнацію підприємства та звернувся до Президента із проханням повернути ЛАЗ у державну власність.

Як писав «Вголос», Львівська обласна рада ухвалила звернення до Президента, Кабінету Міністрів, генерального прокурора та Фонду державного майна України про націоналізацію ЛАЗу.

ІА "Вголос": НОВИНИ