Про це повідомляє ГО «Громада та ініціатива»

Дане рішення було прийняте на засіданні Конкурсної ради з реалізації проектів місцевого розвитку.

Разом з тим депутати проголосували за те, щоб виділити 197 тис. 500 грн на придбання обладнання для забезпечення безперебійної роботи відділень і моргу Буської ЦРЛ (загальна вартість проекту – 395 тис. грн).

Загалом, на засіданні конкурсної ради було розподілено більше 4 млн 260 тис. грн., які будуть спрямовані на дофінансування 28 так званих соціально важливих проектів місцевого розвитку, з розрахунку один мікропроект - на район (включно з ОТГ) та один - на місто обласного значення. Це в межах конкурсу проектів місцевого розвитку, на які цього року виділено майже 120 млн грн.

Виділенню коштів на капітальний ремонт моргу у Мостиській ОТГ передувала дуже гаряча дискусія щодо доцільності такого рішення. Думки членів Конкурсної ради розбіглися, оскільки на статус соціального у Мостиському р-ні претендували аж три проекти.

Член конкурсної ради Олександр Софій (ГО «Європейський діалог») висловився на підтримку проекту капітального ремонту приміщення Арламівськоволянської ЗОШ I-II ст. Мостиського р-ну Львівської обл., оскільки згадана громада активно працює у сфері місцевого розвитку та проектного менеджменту більше 10 років.

Член конкурсної ради Олег Домчак (голова бюджетної комісії обласної ради) спробував переконати присутніх у необхідності фінансування проекту реконструкції народного дому с. Конюшки Мостиського р-ну.

Натомість, члени конкурсної ради Ірина Микичак (директор департаменту охорони здоров`я) та Сергій Касян (депутат обласної ради) підтримали проект капітального ремонту моргу мостиської ЦРЛ через соціальну важливість цього проекту.

При прийнятті рішення члени конкурсної ради враховували також думку голови Мостиської районної ради і Мостиської РДА та депутата обласної ради, який представляє цей округ.

Співголова конкурсної ради Ірина Гримак (заступник голови Львівської ОДА) запевнила, що в ОДА будуть робити оргвисновки через те, що голова місцевої РДА не зумів узгодити позицію щодо фінансування соціально важливого проекту з головою місцевої ради і замість капітального ремонту моргу підтримав капітальний ремонт народного дому у с. Конюшки.

Врешті-решт члени конкурсної ради проголосували за виділення 150 тис. грн. на капітальний ремонт приміщення моргу Мостиської ЦРЛ в м. Мостиська.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ