[media=137120,137121] 

Про це сьогодні, 14 червня, під час брифінгу розповіла директор департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА Наталія Кузяк, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, саме Бродівський, Буський, Дрогобицький, Жовківський, Радехівський, Самбірський, Сколівський райони, міста Борислав, Львів, Стрий прийняли рішення про відшкодування коштів перевізникам.

«Кожен район має передбачену певну суму у місцевих бюджетах на відшкодування перевізникам у безготівковій формі, яка відрізняється, – зазначила вона. Сьогодні ще тривають сесії місцевих рад у Жидачівському, Золочівському та Кам'янка-Бузькому районах».

Також чиновниця уточнила: «Моршинська міська рада прийняла відповідну програму щодо монетизації. Їхні мешканці будуть користатися цією програмою вже з 1 серпня цього року. На тих територіях, ради яких ще не визначились, чи там діятиме монетизація, чи відшкодовуватимуть кошти перевізникам, – мешканці користуються безкоштовним проїздом».

Також нагадала, що відповідно до підписаного меморандуму між перевізниками та Львівською ОДА безкоштовним проїздом у громадському транспорті на міських, міжміських та приміських маршрутах Львівської області користуються без винятку учасники бойових дій, бійці-добровольці АТО, особи з інвалідністю внаслідок війни, члени сімей загиблих і особи з інвалідністю І групи по зору із супроводжувальною особою. При цьому зазначила, що пенсіонери за проїзд оплачуватимуть.

На запитання про те, чи цікавилася Наталія Кузяк ситуацією в інших регіонах, відповіла, що у сусідніх областях України монетизація ще не впроваджена, а розмір мінімальної готівкової виплати коливається від 90 до 105 грн на одну особу. На Львівщині, до слова, сума відшкодування передбачає 135 грн на одну особу в місяць.

Також директорка департаменту наголосила, що якщо мешканець району, де не діє монетизація пільг, користується транспортом у тому районі, де її запровадили, він має оплатити за проїзд, отримати квиток та звернутися за відшкодуванням коштів за місцем проживання.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ