Про це в коментарі «Вголосу» розповів художній керівник балету Львівської опери Ігор Храмов.

Він зазначив, що художня рада балету – це професіонали, балетмейстери-постановники, репетитори, досвідчені у своїй професії. Ці люди кілька місяців тому визначилися, що не варто надавати звання заслуженої артистки України Альбіні Якименко. Варто зазначити, що танцівниця сама написала нагородний лист, в якому рекомендувала себе до присвоєння звання «Заслужена артистка України».

«Цей лист ми розглянули на засіданні художньої ради й одностайно вирішили не рекомендувати Альбіну Якименко до присвоєння звання «Заслужена артистка України». На нашу думку, в театрі є інші працівники, які більше гідні цього звання, ніж артистка Якименко, тож ми запропонували іншу кандидатуру», – сказав Ігор Храмов.

Він додав, що, попри рішення профільної ради, рада театру, зокрема художній керівник опери, все ж вирішили рекомендувати Альбіну Якименко на звання заслуженої артистки України.

«Чому рада театру проігнорувала рекомендацію професіоналів, складно сказати», – зазначив балетмейстер.

Він додав, що Альбіна Якименко має російське громадянство. Жінка не хоче відмовлятися від нього і навіть говорила про те, що хоче перевезти своїх дітей у Росію.

ІА "Вголос": НОВИНИ