Про це розповіла директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка» Ірина Ключковська у четвер, 17 серпня, під час прес-конференції щодо відзначення 50-річчя створення Світового Конгресу Українців, передає кореспондент «Вголосу».

За її словами, це великий просвітницький проект, який розпочав Міжнародний інститут освіти і культури освіти, культури та зв'язків з діаспорою НУ «Львівська політехніка».

«Виставка мандрівна. При її створенні було опрацьовано 7 тисяч інформаційних та архівних матеріалів, які нам надав СКУ, – зазначила Ірина Ключковська. – Запланували також, окрім Львова, презентацію виставки у Полтаві, Дніпрі та Старобільську цього року. А наступного року возитимемо її у південні та східні регіони України. Таким чином, ми взяли на себе просвітницьку місію».

Також вона додала, що студенти Львівської політехніки створили 9 відеороликів про значення, діяльність та видатних постатей СКУ, які теж широко використовуватимуть для просвітницької роботи про діяльність Конгресу.  

Нагадаємо, упродовж 27-29 серпня у Львові святкуватимуть 50-ліття Світового Конгресу Українців «Дні української діаспори у Львові».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ