Про це сьогодні під час брифінгу повідомила в.о. начальника управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик, передає кореспондент «Вголосу».

«Ми створили комісію, були на перевірці у цій школі і виявили низку порушень, що стосуються процедури проведення конкурсного випробовування. Процедура не була дотриманою, частина співбесіди з дітьми проводилася без присутності батьків, батьки не були ознайомлені з результатами, які показала їхня дитина», – відзначила чиновник.

За її словами, у разі доведення порушень вимог чинного законодавств у плані проведення конкурсних випробувань, буде прийнято певні управлінські рішення.

«Комісія працювала у школі впродовж двох годин, будемо виїжджати в школу ще раз і тоді будемо бачити, які управлінські рішення прийматимемо. Якщо порушення будуть доведені, тоді зможемо або відмінити результати конкурсу, або апеляційна комісія перегляне результати дітей і вони зможуть навчатися у цій школі. Якщо апеляційна комісія відмовить батькам, то діти будуть зараховані до найближчого навчального закладу за місцем проживання», – пояснила Зоряна Довганик.

Як писав «Вголос», від майбутніх першокласників не можна вимагати читати, писати, рахувати.

ІА "Вголос": НОВИНИ