Львівський Центр легеневого здоров’я отримав нові повноваження у зв’язку з реформуванням  в Україні  закладів громадського здоров’я, які до цього часу координували надання медичної допомоги хворим на ВІЛ.

Про це повідомляє Департамент охорони здоров’я ЛОДА

На зустрічі з представниками  громадських організацій України, які  надають соціальний супровід ВІЛ-позитивним особам, директор Центру легеневого здоров’я Любомир Рак,  зазначив, що медичний  заклад готовий надавати таким пацієнтам увесь  необхідний спектр медичних послуг – від консультацій до оперативного втручання.

«Лікування таких пацієнтів у Центрі є оптимальним рішенням як для них, так і для лікарів», - запевнив медик.

Дмитро Тигач, керівник львівської філії ГО «100% життя», зауважив, що лікування хворих на ВІЛ - це постійний пошук місця, де такого пацієнта можуть госпіталізувати.

«Наша організація підтримувала самий такий перерозподіл функцій між закладами охорони здоров’я, щоб лікування пацієнтів з ВІЛ перейшло до фтизіопульмунологічної служби Центру легеневого здоров’я. Тепер пацієнти з ВІЛ точно знають, куди їм звертатися для обстеження та лікування»,- додав  активіст.

Заступник голови Львівської облдержадміністрації  Іван Собко зазначив що лікарі будуть проінформовані про порядок переведення та  зміни в роботі, пацієнти – про порядок надання медичних послуг.

ІА "Вголос": НОВИНИ