У вівторок, 2 січня, Львів попрощається з військовослужбовцями Юрієм Демчишиним, Ігорем Іванюком та Андрієм Остапчуком, які загинули від рук російських окупантів, захищаючи Україну.

Про це повідомила Львівська міська рада.

Юрій Демчишин (10.02.1983-24.12.2023) Львів’янин. Навчався у Львівській середній загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №7 Львівської міської ради. Здобув освіту у Середньому професійно-технічному училищі №32 (сьогодні – ДНЗ «Львівське вище професійне училище технологій та сервісу») та ДНЗ «Львівське вище професійне училище торгівлі та сфери послуг».До війни працював у мережі магазинів “FOXTROT”. Був винятково доброю та чуйною людиною.

Із початком повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист Батьківщини до лав 128-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Схід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Боронив суверенітет та незалежність держави на східному напрямку. У Юрія Демчишина залишилися батько, брат та двоє маленьких племінників.

Ігор Іванюк (06.10.1971-28.12.2023) Народився у місті Дубно Рівненської області. Здобув середню освіту у місцевій школі. Закінчив Дубенський фаховий медичний коледж Рівненської медичної академії, згодом вступив до Національного університету «Львівська політехніка». Після завершення навчання проходив військову службу в армії, де здобув звання «старший сержант».

Ігор Іванюк завжди вирізнявся стійкою громадянською позицією: брав участь у подіях під час Помаранчевої революції та Революції Гідності, активно організовував заходи з метою відродження національної пам’яті. За словами близьких, він був «непересічною людиною», «натхненником і локомотивом» і «реальними діями показував як треба захищати Україну». Поза громадською діяльністю займався приватним підприємництвом, у вільний час захоплювався автомобілями. 

Андрій Остапчук (06.11.1987-20.07.2023)
 
Уродженець села Переможне Львівської області. Здобув професійно-технічну освіту у Львівському вищому професійному художньому училищі. Після завершення навчання проходив військову службу. Займався детейлінгом автомобілів.
 
Із початком повномасштабного вторгнення добровольцем став на захист Батьківщини від російських окупантів до лав 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка Корпусу резерву Сухопутних військ Збройних Сил України. За особисту мужність був нагороджений відзнакою Президента України «За оборону України».
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ