[media=101263,101264,101265,101266,101267,101268,101269,101270,101271,101272,101273,101274] 

У цей час у будівлі адміністрації відбувалося засідання колегії, на якому були присутні представники Державної служби з питань геодезії, геології та кадастру, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Учасники акції протесту зайшли на засідання колегії, щоб висловити свої претензії до кадрових призначень в управління Держгеокадастру Львівщини.

«Учора нам повідомили, що на одну з керівних посад у Львівській області буде призначено Романа Мигаля. Ми, громадськість Львівщини, заявляємо, що не допустимо такого призначення. 1,5 року з цією людиною іде війна, війна громадськості, людей, які не можуть отримати свої законні землі. До нас надходять скарги на роботу пана Мигаля, які ми відправляємо йому, але він ці скарги ігнорує», – сказала координатор ГО «Варта 700» Наталія Шелестак.

Вона додала, що громадськість області не допустить, щоб «кадри, які працювали за часів Януковича й не хочуть працювати для народу, отримали підвищення», і вимагає звільнення Романа Мигаля з управління Держгеокадастру Львівщини.

Своєю чергою, представник ГО «Розвиток громади» Юрій Татомир наголосив, що в січні цього року Пустомитівська районна рада висловила недовіру Роману Мигалю.

«Усі розуміємо, що орган місцевого самоврядування не може висловити таку позицію необґрунтовано. Напевно, пан Мигаль добре допік громаді своїми «законними» діяннями, якщо вже депутати районної ради пішли проти нього. Крім того, голова Львівської обласної ради ініціював перевірку Пустомитівського відділу Держгеокадастру за час керівництва пана Мигаля. Також ми пам’ятаємо засідання Люстраційного комітету на початку року щодо Романа Мигаля, де було дуже багато запитань до цієї людини, але жодної відповіді», – сказав Юрій Татомир.

Він додав, що Пустомитівський відділ міліції порушив два кримінальні провадження за фактом зловживання службовим становищем керівником управління Держгеокадастру в цьому районі, за якими зараз тривають досудові розслідування.

Усі ці факти активісти виклали у зверненні до Президента України, прем’єр-міністра, генерального прокурора, міністра внутрішніх справ, міністра аграрної політики та продовольства, голови Державної служби з питань геодезії, геології та кадастру, голови Львівської обласної державної адміністрації.

Під зверненням підписалися представники понад десяти громадських організацій.

ІА "Вголос": НОВИНИ