[media=134544,134545,134546] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

«Цю локацію ми обрали тому, що тут найкращий перетин різних транспортних шляхів: проїжджає численна кількість маршрутних таксі, тролейбусів, розташовані велодоріжки, а також пролягає колія, по якій, можливо, колись прямуватиме перша львівська електричка. Сподіваємось, що після сьогоднішнього заходу місцева влада назве цю безіменну площу – Мобільною», - розповідає представник GIZ Уляна Вдовичин.

Львів’яни та гості міста мали можливість переглянути 8 фільмів з різних міст світу, зокрема з Кампали, Мехіко, Барселони, Уганди, Нью-Йорку і т.д.

Основною ідеєю стрічок є перспектива організації міського простору, тобто зручне співіснування усіх видів транспорту і людей, які ним користуються в урбанізованих середовищах.

«Це фільми не тільки про міста і про наше життя в них, не тільки про стандартні види перевезення пасажирів, а й про транспорт для людей з обмеженими можливостями. Більше того, вони закликають покинути власні автівки і продовжити рух пересування на велосипеді. Багато хто вважає, що на велосипедах їздять лишень бідні. Та навпаки, вільні люди!» - розповідає організатор Валентина Залевська.

Організатори також закликали усіх присутніх проаналізувати зміст фільмів і подумати над тим, який в Україні має бути транспорт, що для цього потрібно змінити і як було б ідеально пересуватися по місту, щоб не тільки для конкретної групи, а для більшості учасників дорожнього руху, це було зручно.

ІА "Вголос": НОВИНИ