[media=106478,106480,106483,106485] 

На зустріч з очільником обласної ради прийшли також Генеральний консул республіки Болгарія в Україні Благомір Батсанов, Почесний консул Республіки Болгарія у Львові в Україні Віктор Нотевський та Віце-консул Республіки Болгарія у Львові Михайло Гук, повідомляє прес-служба ЛОР.

Голова Львівської обласної ради привітав гостей з приїздом на Львівщину та побажав їм хорошого перебування в місті Лева, до якого щоразу хочеться повертатися. Також Петро Колодій висловив вдячність представникам Болгарії за налагодження співпраці між містами та областями України та Болгарії, за розуміння ситуації у нашій державі, а також за підтримку і надану допомогу нашим громадянам.

«Варто хоча би нагадати останній момент нашої співпраці, коли ваше представництво – Почесне консульство Республіки Болгарія у Львові одразу відгукнулося на нашу пропозицію запросити дітей учасників АТО на літній відпочинок до Болгарії. І, що найголовніше, то ми досягнули бажаного – побачили радість і щирі позитивні емоції дітей, які мали можливість побувати в країні наших постійних партнерів – болгарів», – наголосив Петро Колодій.    

Зі свого боку Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Болгарія в Україні Красімір Мінчев також запевнив, що і керівництво їхньої держави, і саме суспільство, з розумінням відносяться до українців та ситуації, яка нині є на Східній Україні. Те, як ми готові допомагати вам, є демонстрацією високої гуманності нашого суспільства. Ми готові розглядати різні проекти, які стосуватимуться нашої співпраці між Україною та Болгарією», – сказав Красімір Мінчев.

За словами Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Болгарія в Україні, вже навесні 2016 року вони мають намір відкрити у Львові візовий центр, щоби нашим громадянам було зручніше отримувати візи в Болгарію. Також в цей період планується підписати угоду про співпрацю між Львівською (України) та Пловдивською (Болгарія) областями.

Також представники Болгарії заявили, що і надалі готові співпрацювати як партнери в рамках соціального мегапроекту «Мій тато захищає Україну!». Зокрема, вони готові розглянути можливість запрошення дітей загиблих учасників АТО на зимовий відпочинок до своєї держави.     

ІА "Вголос": НОВИНИ