У п’ятницю, 2 жовтня, у приміщенні львівського цирку відбудеться турнір із професійного боксу. Серед його учасників  один із найкращих боксерів-любителів України хмельничанин Денис Лазарєв, переможець молодіжного чемпіонату світу та Олімпійських ігор одесит Раміль Гаджиєв, Пєтр Чьобану з Молдови та Айдос Ербосинули з Казахстану. Усі вони є бійцями американської промоутерської компанії «Fight Promotions».

«Це молоді боксери із величезним потенціалом, – розповів «Вголосу» президент «Fight Promotions» Макс Альперович. – Перед тим, як підписувати з ними контракт, ми переглянули чимало їхніх боїв, опитали багатьох фахівців. Упевнений, що ці боксери невдовзі увійдуть у топ-групу світового боксу. Ми дуже задоволені, що просуватимемо серед професіоналів двох українців – Дениса Лазарєва й Раміля Гаджиєва. Лазарєв  досвідчений боєць із непоганою любительською кар’єрою. Гаджиєву тільки 17 років, уже в такому віці в нього проявився неординарний талант. Він швидкий, технічний і сильний боєць. За талантом Гаджиєв не поступається Василю Ломаченку. Особисто мені він нагадує Роя Джонса. У нього дуже велике і світле майбутнє, в Америці Раміль Гаджиєв стане суперзіркою».

Денис Лазарєв є переможцем і бронзовим призером чемпіонатів України, чемпіоном Європи серед школярів 2004 року, чемпіоном Європи серед юніорів 2006 року, призером чемпіонату світу серед юніорів 2006 року, чемпіоном Європи серед молоді 2007 року та багаторазовим переможцем багатьох міжнародних змагань класу «А».

Айдосу Ербосинули 23 роки. Боксом він займається 13 років. У любителях провів 280 боїв, 253 виграв. Айдос – переможець багатьох міжнародних змагань, майстер спорту. Його вважають одним з найперспективніших боксерів Казахстану. Принаймні так кажуть тамтешні тренери.

Пєтру Чьобану 22 роки. У любителях він провів 240 боїв, 218 виграв. У неповних 20 років здобув бронзову медаль на чемпіонаті Європи 2013 року серед дорослих. Він багаторазовий переможець чемпіонату Молдови.

Нагадаємо, з «Fight Promotions» уже пов'язали свою кар'єру такі відомі українські боксери, як Євген Хитров, Сергій Дерев'янченко, Валентин Головко, Іван Голуб та Павло Іщенко.

А в центральному поєдинку вечора боксу 2 жовтня битиметься відомий львівський боксер Віктор Плотніков. 37-річний боксер на професійному рингу провів 32 переможні поєдинки, тричі він програвав. За попередньою інформацією, його наступним суперником стане непоступливий грузин Олександр Бенідзе. Формула бою  8 раундів.

Серед почесних гостей турніру організатори очікують приїзду Віталія Кличка та Олександра Усика.

Олександр Петренко, спеціально для «Вголосу»

На фото: Раміль Гаджиєв (ліворуч) та Денис Лазарєв

 

ІА "Вголос": НОВИНИ