Про це сьогодні, 19 лютого, під час брифінгу розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко, передає кореспондент «Вголосу».

Він зазначив, що минулого року утворили відповідну робочу групу, яка займалася питаннями з розміщення Монумента Слави на вул. Стрийській у Львові. Вона виявила, що частина пам'ятника знаходиться у гостоаварійному стані. Також, відповідно до обстежень, частину монумента потрібно було демонтувати.

«На п'ятницю готується проект рішення виконкому про протиаварійні демонтажні роботи найвищої стели, яка на сьогодні становить найбільшу небезпеку. Галицька районна адміністрація буде визначена замовником робіт щодо протиаварійних робіт, зокрема демонтажу найвищої стели, – зазначив він. Після ухваленого рішення зможемо розпочати протиаварійні роботи. Буде замовлена спеціальна огорожа, аби проводити роботи безпечно для людей».

Також, за його словами, на виконкомі у п'ятницю розглянуть і питання про замовлення містобудівного аналізу, який має визначити долю території навколо пам'ятника, обмеженої вулицями Стрийською, Героїв Майдану, Вітовського та площею Франка.

Про конкретні часові рамки та вартість робіт міська рада має повідомити згодом.

 

«Вголос»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ