Про це сьогодні, 20 грудня, під час прес-конференції щодо результатів пошуково-ексгумаційних робіт, проведених на території садового кооперативу «Світоч» у Львові, розповів директор КП ЛОР «Доля» Святослав Шеремета, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, під час цьогорічних досліджень останки були віднайдені у 50 поховальних ямах. Там були як групові, так і масові поховання.

«Ці роботи були дуже складними, адже ніколи ми не стикалися з тим, що потрібно було проводити ексгумацію немовлят, - зазначив Святослав Шеремета. - Наступного року плануємо організувати процес урочистого перепоховання цих 300 останків на Личаківському кладовищі».   

Також він додав, що пошуково-ексгумаційні роботи щодо виявлення останків жертв політичних репресій продовжать і у 2018 році. До слова, на них у міському бюджеті передбачили майже 130 тисяч грн.

Нагадаємо, КП ЛОР «Доля» на замовлення музею «Територія Терору», починаючи з 2014 року, проводить пошуково-ексгумаційні роботи із виявлення останків в’язнів на місці колишнього таємного цвинтаря Пересильної тюрми №25, яка діяла у Львові упродовж 1944-1955 років. В результаті пошукових досліджень, здійснених у 2014-2015 роках, було виявлено понад 500 останків. Знайдені в ході попередніх робіт останки були перепоховані на Личаківському кладовищі у лютому 2016 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ