Як повідомляє відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області, на місці події правоохоронці встановили, що внаслідок бійки травмовано шістьох осіб. За словами очевидців, участь у бійці брали близько двадцяти чоловіків віком від 25 до 45 років, які також застосовували травматичну зброю. До приїзду поліцейських біля кафе залишилися лише травмовані – інші учасники встигли втекти автомобілем. Усім травмованим надали медичну допомогу.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Правоохоронці встановлюють причину конфлікту, особи учасників бійки, а також вживають усіх заходів для їхнього затримання.

Натомість голова Об'єднаного конгресу азербайджанців України Ровшан Тагієв на своїй сторінці у «Facebook» повідомив, що група вірмен вчинила збройний напад на азербайджанців, у результаті якого шістьох азербайджанців було поранено.

За словами Ровшана Тагієва, вірмени напали на магазин, який належить голові молодіжної організації у Львівській області Шахріяру Раджабову і його братові Магеррамову Раджабову, й образили азербайджанців.
Вони хотіли помститися за масову бійку, що сталася 3 дні тому між азербайджанськими і вірменськими вболівальниками на чемпіонаті Європи з ушу-Санда у Львові, в результаті якої вірмен було побито. Конфлікт спалахнув після того, як на арену винесли прапор сепаратистської «НКР».

Під час події М. Раджабов, рятуючись від них, пішов в інший магазин, де були його інші азербайджанські ровесники. У цей час знову сталася масова бійка. Побачивши, що в рукопашному бою їм не впоратися, вірмени вдалися до вогнепальної зброї. Вони поранили шістьох азербайджанців і втекли з місця події. На цей момент правоохоронні органи Львова, в тому числі служба безпеки, ведуть розслідування. Також було оголошено розшук вірмен, які брали участь у бійці.

ІА "Вголос": НОВИНИ