Як повідомив кореспондент «Вголосу», на сесії зареєструвалися лише 38 депутатів – недостатньо для початку роботи. Сесійне засідання здебільшого проігнорували представники фракції ВО «Свобода».

«У нас не залишається інших аргументів, щоб достукатися до здорового глузду, щоб нас почув і депутатський корпус, і громада. Мер Львова Андрій Садовий хоче перетворитися на львівського Гройсмана, який намагається «нагнути» всю громаду через коліно, прикриваючись абсолютно абсурдним намальованим армагеддоном», – пояснив голова фракції «Свобода» у Львівській міській раді Любомир Мельничук.

Він наголосив, що останні зміни до проекту міського бюджету було затверджено лише вчора по обіді, половина депутатів навіть не встигла з ними ознайомитися.

«Також у вівторок було проведено громадські слухання, на яких представники всіх громадських організацій заявили про те, що цей бюджет потрібно доопрацьовувати. Я заявив, що ми переноситимемо сесію, мер Львова про це знав, знали й чиновники. Бавитися в політиканство – це вкрай негативно і підло. Я розумію, що рівень фарисейства міського голови зашкалює, але «нагнути» громаду і депутатський корпус так, як це зробив Гройсман у Києві, ухвалюючи бюджет уночі й потім підсуваючи хтозна-що, не вдасться. Голосувати за кота в мішку ми не будемо», – пояснив голова фракції.

Він додав, що бюджет – це головний фінансовий документ і до його ухвалення потрібно ставитися зважено.

«Ухвалених учора змін не бачила громадськість, більшість депутатів фізично не могла з ними ознайомитися. Область не прикривається вчителями і лікарями, а натомість призначає бюджетну сесію на наступний тиждень, щоб дати змогу всім вивчити цей документ. Тому ми також продовжуватимемо проведення реальних публічних громадських слухань, щоб громада ознайомилася з цим документом, за яким житиме місто. Доки ми не побачимо реальних цифр, доки відкрито з громадою не обговоримо бюджет в експертному середовищі, доти голосувати за кота в мішку не будемо», – наголосив Мельничук і додав, що фракція ВО «Свобода» готова розглядати бюджет міста 22 січня, наступного четверга.

Після перерви достатньої кількості депутатів у сесійні залі так і не назбиралося. Дату наступного сесійного засідання поки що не визначено – його можуть призначити на завтра або ж на понеділок.

ІА "Вголос": НОВИНИ