Про це повідомила прес-служба ВО «Свобода».

Цю пропозицію, яку озвучив депутат Михайло Нискогуз, 26 квітня 2016 року внесли до порядку денного сесії Львівської обласної ради.

У зверненні також йдеться про необхідність позбавлення звання Героя України одіозних осіб, які заплямували себе співпрацею зі злочинним режимом.

Як йдеться у зверненні, у лютому 2015 року Верховна Рада України скерувала Президентові подання про присвоєння звання Героя України сотнику Української повстанської армії Мирославові Симчичу.

«Тоді за це рішення проголосувало 234 народних депутати, але, на жаль, і досі немає адекватної реакції Президента.

Сотникові УПА Мирославу Симчичу (псевдо – Кривоніс) зараз 93 роки. Починаючи з 1943 року, він боровся за Україну, 32 з половиною роки провів у радянських тюрмах та концтаборах. Він, як ніхто інший, заслуговує офіційного визнання держави. Ми вимагаємо присвоїти 93-річному сотнику УПА Мирославові Симчичу та іншим його побратимам звання Героя України.

Натомість, серед нагороджених званням «Герой України» й далі залишаються  одіозні регіонали, як то Володимир та Юрій Бойки, Юхим Звягільсьский та інші. Вважаємо, що перелік Героїв України необхідно переглянути й позбавити почесного звання негідних, дискредитованих осіб, зокрема тих, які були членами Партії регіонів та співпрацювали зі злочинним режимом.  

Бодай на 25-му році незалежності історичну справедливість має бути відновлено», - йдеться у зверненні.

ІА "Вголос": НОВИНИ