Медики 1 територіального медичного об'єднання міста Львова спільними зусиллями врятували життя 27-річній молодій мамі та її дитині.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці медзакладу.

Як відомо, у жінки була друга вагітність на терміні 31-32 тижні. У лікарню породіллю госпіталізували зі сепсисом та поліорганною недостатністю на фоні інсулінозалежного цукрового діабету 1 типу. Також у неї була важка ювенільна форма (хворіє 18 років - 95 - 98 Од Інсуліну на добу) в стадії з декомпенсації з кетоацидозом, генералізованими мікро- та макроангіопатіями.

Крім того, у жінки розвинулась глибока міжм'язова флегмона лівого плечового суглоба з поширенням на тулуб. Тож відразу було проведене розкриття та дренування флегмони з декількома ревізіями.

27-річна породілля перебувала у критичному стані. У неї спостерігалось прогресування поліорганної недостатності зі загрозою розриву матки по рубцю, який утворився після кесаревого розтину під час першої вагітності.

Пацієнтці провели ургентне родорозрішення шляхом кесаревого розтину. 

В результаті хлопчик народився недоношеним. У нього діагностували правобічну пневмонію, а також інфекцію сечовивідних шляхів, неонатальну енцефалопатію та жовтяницю.

Зараз породілля з позитивною динамікою готується до переводу з реанімаційного відділення. Стан здоров'я її сина також покращується. Дитина лікується у відділенні реанімації новонароджених.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ