[media=125799,125800,125801,125802,125803,125804,125805] 

Огляд-конкурс є щорічним заходом, інформує прес-служба Західного регіонального управління Державної прикордонної служби. 

Навчання медичних сестер з практичними відпрацюваннями та симуляціями в реальному часі, які базуються на досвіді, здобутому в зоні проведення АТО, а також міжнародних медичних стандартах, проводять у клінічному госпіталі у Львові щороку. 

Метою огляду-конкурсу є підготовка бойового медика для надання якісної та своєчасної медичної допомоги в разі необхідності. Як відомо, у перші хвилини на війни до зустрічі з лікарем гинуть 90% поранених. Ранній початок медичної допомоги є фактором, який значно поліпшує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого. 

Під час навчання медсестри відпрацьовували проведення первинного та вторинного огляду, алгоритмів роботи з різними видами поранень і надання підвищеного рівня медичної допомоги включно з простими хірургічними втручаннями. Цьому сприяє й ретельно розроблена схема евакуації поранених, що дозволяє розпочати надання спеціалізованої медичної допомоги не пізніше ніж через годину після поранення. Ці заняття стали корисні як санітарам, так і мобілізованим цивільним фельдшерам та лікарям у наданні першої домедичної та медичної допомоги в зонах обстрілу та укриття на етапах евакуації поранених.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ