Про це інформує департамент захисту економіки Національної поліції України.

Вона, починаючи з 2008 року, вносила до договорів про депозитні вклади громадян та в касові документи банку завідомо неправдиві відомості про відкриття рахунків останніми та внесення грошових коштів без їхнього оприбуткування.

Зловмисниця залучила до злочинної схеми й інших працівників відділення, яке вона очолювала. Разом з ними вносила фіктивні відомості в офіційну документацію клієнтів банківської установи та підписувала від їхнього імені заяви на переказ готівки та грошових коштів з рахунку цих вкладників.

Згодом кошти з цих рахунків потрапляли на їхні банківські картки, які керівниця знімала в банкоматі цього ж банку та використовувала на власні потреби.

Під час досудового розслідування встановлено, що начальниця відділення банку привласнила 1,2 мільйона гривень вкладників установи.

За привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем зловмисниці загрожує від 5-ти до 8-ми років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

ІА "Вголос": НОВИНИ