Сьогодні у Львові у конференц-залі готелю «Дністер» розпочав роботу дводенний тренінг «ЗМІ про енергоефективність: актуально, об’єктивно, мотиваційно». Тренінг проходить за підтримки проекту USAID, повідомляє кореспондент «Вголосу».

Учасники семінару, серед яких експерти у галузі енергетики, створення об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, консультанти з проведення муніципальних енергетичних реформ діляться досвідом з реалізації сучасних енергоефективних програм, обговорять їхнє практичне застосування в українських реаліях.

За словами експерта проекту USAID Віри Ілляш, населення України має суперечливе ставлення до ефективності енергозберігаючих технологійв контексті зниження вартості комунальних послуг. З одного боку 70 відсотків вважають, що впровадження відповідних технологій дозволяє знижувати вартість комунальних послуг для домогосподарств, а з іншого боку, 49 відсотків переконані у тому що навіть після запровадження таких технологій економія буде незначною. Цікавими є також наступні факти. 9 з 10-и українців вважають, що впровадження енергозберігаючих технологій потребує значних коштів і їм просто не вистачить коштів на них (88 відсотків).

ІА "Вголос": НОВИНИ