Про це під час засідання виконкому заявила директор департаменту економічної політики Львівської міської ради Ірина Кулинич, передає кореспондент «Вголосу».

«Цього року ми плануємо завершити будівництво трамвайної лінії на Сихів. Для цього в бюджеті розвитку передбачаємо близько 68 млн грн. Місто також планує суттєво оновити міський електротранспорт. У бюджеті розвитку закладено близько 50 млн грн», –  запевнила чиновниця.

Нагадаємо, торік на такий інфраструктурний проект, як будівництво трамвайної колії на Сихів, у бюджеті розвитку закладали 121 млн грн.

Нагадаємо, торік міський голова Львова Андрій Садовий обіцяв запустити трамвай на Сихів восени чи принаймні до кінця 2015 року. Однак виявилося, що потрібно терміново замінювати аварійний колектор на вул. Угорській, а на це потрібно ще 5 млн євро. Угоду про додаткове кредитування ЄБРР на заміну колектора було підписано лише у грудні.

Окрім того, наприкінці жовтня цього року незалежний експерт, француз П’єр-Ів Тесьє, який здійснює технагляд проекту будівництва трамвайної колії на Сихів від компанії «Egis», зізнався, що реальна можливість запустити трамвай з’явиться не раніше ніж восени 2016 року.

23 грудня у Львівській міській раді було підписано кредитний договір з ЄБРР про надання дофінансування на завершення робіт з будівництва трамвайної колії на Сихів. Ідеться про кредит у розмірі 6 млн євро.

ІА "Вголос": НОВИНИ