У Львові назвали імена переможців першого Всеукраїнського композиторського конкурсу імені Мирослава Скорика. Ними стали киянин Максим Коломієць, Надія Курінна із Донеччини та Євген Петров із Херсону.

Про це повідомили на сторінці конкурсу у Facebook. Максим Коломієць отримав нагороду за твір «Espenbaum». Надія Курінна та Євген Петров, відповідно, стали лауреатами II та III премій за твори «Emanatio» та «З’ява».

Переможців оголосили під час 27 Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти».

Твір Переможця (лауреата I премії) конкурсу виконають на закритті 27-го Міжнародного фестивалю сучасної музики «Контрасти» 10-го жовтня. Композиції інших двох лауреатів лунатимуть впродовж цього концертного сезону у стінах Львівської національної філармонії імені Мирослава Скорика.

Крім виконань власної музики, лауреати отримають грошові винагороди.

Переможців обирали серед 32-ох молодих українських композиторів з Києва, Харкова, Старобільська, Одеси, Умані, Чернівців, Львова й інших. За умовами конкурсу подано партитури винятково для симфонічного оркестру без участі інструментів соло чи вокалістів, а також без застосування електроніки чи мультимедіа.

У конкурсі взяли участь молоді українські композитори, яким 2021-го року виповнюється не більше 40 років і які є громадянами України.

Як повідомило Суспільне, всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика започаткували у Львові 2021-го року та присвятили пам’яті видатного українського композитора Мирослава Скорика.

У липні 2021-го Міністерство культури та інформаційної політики оголосило у Львові «Всеукраїнський композиторський конкурс імені Мирослава Скорика.

Конкурс організовує і проводить Львівська національна філармонія імені Мирослава Скорика.

Нагадаємо, що у вересні в Україні заснували Державну премію імені Мирослава Скорика.

ІА "Вголос": НОВИНИ