Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Метою Програми відшкодування частини кредитів, отриманих фізичними особами на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції і модернізації житлових квартир та малоквартирних будинків у м. Львові на 2017-2020 роки.

Завдання програми: вирішити інноваційним способом, який полягає у створенні нової системи, спеціально призначеної для потреб середньострокового фінансування капітальних вкладень у енергоефективну модернізацію житлового фонду м. Львова із залученням коротко- та середньострокових кредитних фінансових ресурсів.

У процесі реалізації Програми буде запроваджений механізм залучення коштів населення у систему середньострокового фінансування капітальних вкладень. Залучення коштів населення буде започатковане за рахунок використання фінансових ресурсів, які виникають у вигляді економічних вигод від впровадження енергоефективних заходів, обліку та регулювання споживання енергоносіїв.

Важливим є те, що у процесі реалізації Програми виключно співвласники житлового будинку самостійно прийматимуть рішення щодо залучення кредитних коштів для впровадження заходів з енергозбереження у будинку/квартирі, отримуючи при цьому допомогу з міського бюджету Львова.

Суть механізму Програми полягає у тому, що з міського бюджету Львова відшкодовується позичальникам – співвласникам частина кредитних коштів, залучених ними на впровадження заходів з енергозбереження, реконструкції і модернізації житлових будинків. Відшкодування частини кредитних коштів здійснюється на підставі Генерального договору про співробітництво між головним розпорядником коштів міського бюджету м. Львова, передбачених на фінансування заходів цієї Програми, та кредитно-фінансовою установою (надалі – Генеральний договір) згідно з додатком до цієї Програми.

 Відшкодування частини суми кредиту, що залучений позичальниками на впровадження енергозберігаючих заходів, здійснюється на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів, до яких належать:

Для житлових будинків з кількістю квартир від однієї до десяти: радіатори опалення і матеріали до них. Регулятори температури повітря (у тому числі автоматичні) та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них (для будинків/квартир з індивідуальною системою опалення).

Вікна та балконні двері з енергозберігаючим склом (крім однокамерних) та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них (для будинків, які не є пам’ятками архітектури місцевого та державного значення, а також не розташовані в історичному ареалі міста).

Рекуператори тепла вентиляційного повітря та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них (для будинків, які не є пам’ятками архітектури місцевого та державного значення, а також не розташовані в історичному ареалі міста).

Вузли обліку води (гарячої, холодної), зокрема, засоби вимірювальної техніки (прилади обліку, лічильники) та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них.

Багатозонний (багатотарифний) прилад обліку електричної енергії (лічильник активної електричної енергії) та відповідне додаткове обладнання і матеріали до нього.

Обладнання і матеріали для проведення робіт з теплоізоляції (термомодернізації) зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів (для будинків, які не є пам’ятками архітектури місцевого та державного значення, а також не розташовані в історичному ареалі міста).

Теплонасосна система опалення та/або гарячого водопостачання та відповідне додаткове обладнання і матеріали до неї.

Система сонячного теплопостачання та/або гарячого водопостачання та відповідне додаткове обладнання і матеріали до неї.

Для житлових будинків з кількістю квартир понад десять:

Радіатори опалення і матеріали до них.

Регулятори температури повітря (у тому числі автоматичні) та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них (для квартир з індивідуальною системою опалення).

Вікна та балконні двері з енергозберігаючим склом (крім однокамерних) та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них (для будинків, які не є пам’ятками архітектури місцевого та державного значення, а також не розташовані в історичному ареалі міста).

Вузли обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії, зокрема, засоби вимірювальної техніки (прилади обліку, лічильники) та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них.

Багатозонний (багатотарифний) прилад обліку електричної енергії (лічильник активної електричної енергії) та відповідне додаткове обладнання і матеріали до нього.

Система сонячного гарячого водопостачання та відповідне додаткове обладнання і матеріали до неї.

-

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ