[media=163202,163203] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Другий місяць поспіль доходи від суб’єктів зовнішньої економічної діяльності до бюджетів усіх рівнів на Львівській митниці становить більше 1 млрд. гривень. Тобто, у вересні і у жовтні Львівська митниця вперше в історії сплатила до бюджетів усіх рівнів більше 1 мільярда гривень.

При індикативних показниках у вересні 780 і в жовтні 700 млн. грн., таким чином бюджет  отримав у вересні більше 200 млн. перевиконання, а у жовтні більше 300 млн. перевиконання, 50 % доходу з яких скеровується на ремонт автомобільних доріг.

«Львівська митниця є добрим прикладом того, як можна навіть в умовах існуючого законодавства, організувати роботу таким чином, щоб підприємець, який отримує послуги з експорту чи імпорту почував себе комфортно і захищено.

Було прийняте революційне рішення про створення «єдиного вікна» для обслуговування об’єктів зовнішньої економічної діяльності. Багато суб’єктів економічної діяльності не користуються послугами «єдиного вікна».

Щоб не дискредитувати цю ідею, ми дійшли згоди про те, щоби взяти на себе обов’язок про, в рамках існуючого законодавства, зменшити відповідні процедури в часових рамках і в діях, які би сприяли користуватися підприємцям «єдиним вікном», - зазначив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

В підписанні взяли участь: заступник начальника Львівської митниці ДЕС. Тодощук Андрій, в.о. начальника головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Волошин Ростислав, начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Маланич Микола, начальник Львівського регіональної служби державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на держкордоні та транспорті Рибойчук Мирослав, президент Львівської торгово-промислової палати Афтанас Дмитро Дмитрович, менеджер Західно-українського офісу європейської бізнес-асоціації Луцишин Маряна, а також голова Львівської ОДА Синютка Олег.

ІА "Вголос": НОВИНИ