Про це повідомив кореспондент «Вголосу».

Загалом виконавчий комітет вніс зміни до рішення виконавчого комітету від 31.05.2011 №561 «Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій для населення в м. Львові індивідуально по кожному будинку».

«Цим рішенням передбачено коригування тарифів на обслуговування будинків та прибудинкових територій. У Львові на обслуговуванні наших ЛКП є 8639 житлових будинків. Тарифи останнього разу змінювали 31 травня 2011 року, відтоді було лише незначне коригування. Враховуючи ріст мінімальної заробітної плати на 13%, цін на матеріали і ресурси, які зросли вдвічі, проведено коригування тарифів», – пояснив начальник управління житлового господарства Юрій Голець. Окрім того, за його словами, департамент економічної політики подав пропозиції про введення в тарифи накладних витрат. Ідеться про витрати ЛКП на електроенергію, опалення, які також зросли.

У середньому в місті тариф зросте від 7 до 14 коп. за м кв., максимальний тариф зросте від 20 до 29 копійок. «Наприклад, у будинку на вул. Б. Хмельницького, 8, за квартплату 1-кімнатної квартири до сьогодні платили 74 грн, після підвищення – 84 грн, трикімнатна квартира коштували 130 грн на місяць, після зростання – 148 грн. У середньому тариф зросте на 10-12%. Та ми проаналізували: понад третина мешканців має пільги та субсидії, їм буде надано компенсацію, а наші ЛКП у жахливому фінансовому стані», – виправдовувся Юрій Голець.

Нагадаємо, насправді востаннє тариф на квартплату переглядали наприкінці липня 2015 року. Туди включили  витрати з ліквідації аварій у внутрішньобудинкових інженерних мережах, які є складовою тарифів на послуги з утримання будинків та прибудинкових територій.

Також у середньому на 20% комунальну плату підняли з 1 грудня 2014 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ