У Львові розпочався процес централізованої передачі школам учнівських транспортних карток ЛеоКарт. Так, учнівські е-квитки вже передали для школярів трьох навчальних закладів.

У міськраді зазначили, що мова йде про початкову школу «Світанок», Львівський художній ліцей при ЛНАУ та ліцей №17.

Відомо, що загалом дані навчальні заклади отримали 114 ЛеоКарт.

«На сьогодні ми централізовано передали транспортні картки представникам перших трьох навчальних закладів. Далі вони вже організовують видачу карток своїм учням. А ми готуємося видавати картки іншим школам», - розповіли у ЛКП «Львівавтодор».

Варто зазначити, що для отримання учнівських ЛеоКарт від навчальних закладів Львівської громади надійшло 25 132 пакети документів.

Нагадуємо, у Львові досі не запрацював електронний квиток, хоча його обіцяють вже 10 років. Тож коли мешканці отримають повноцінну послугу наразі не відомо.

Вголос писав, що 13 січня відбувся офіційний старт системи електронного квитка у громадському транспорті Львова.

Однак із запуском е-квитка виникли й перші проблеми. Львів'яни скаржились на те, що електронна система запрацювала, але вони не мають можливості нею користуватись, адже ще не отримали своїх транспортних карток. Також багато мешканців заявляють, що очікують на картку вже півтора року. 

Як користуватись е-квитком?

У всьому громадському транспорті Львова протягом минулого року встановили валідатори, скориставшись якими мешканець зможе оплатити проїзд. Для того, аби завалідуватись людині, яка має транспортну картку, потрібно просто прикласти картку до екрана та почекати, поки загориться зелене світло. Якщо під час притуляння картки загорілося червоне світло, то є проблема з карткою або самою системою. У такому випадку потрібно звернутись до водія або повідомити про проблему в ЛКП «Львівавтодор».

Під час перевірки контролер матиме спеціальне обладнання, яким зможе заблокувати одразу всі валідатори. Якщо у вас завалідована картка, то проблем не буде, але якщо не сплатили  штраф 200 грн. Також контролер, перевіривши вашу картку, матиме інформацію про всі валідації протягом дня. На першому етапі ці контролери будуть «чорними добродіями» та проводитимуть винятково просвітницьку роботу з пасажирами.

Раніше “Вголос” повідомляв, де можна пенсіонерам та іншим пільговикам здати документи на отримання картки “ЛеоКарт”.

ІА "Вголос": НОВИНИ