Про це сьогодні, 19 лютого, повідомив начальник управління з експлуатації газового господарства ПАТ «Львівгаз» Павло Сербан, інформує кореспондент «Вголосу».

Фахівець зазначив, що планова перевірка димоходів відбувається раз на рік.

«2013 року через аварійність вентиляційних каналів ми відключили від газу 813 адрес, торік перекрили газ у 881 квартирі», – сказав начальник управління.

Він також наголосив: представники газової служби часто стикаються з тим, що мешканці квартир не впускають їх у приміщення, щоб перевірити наявність тяги у вентиляційних каналах. Особливо це стосується тих громадян, які винаймають житло.

«Ми розуміємо, що квартиру здано в оренду, натомість потрібно зглянутися і на наше становище. Бо якщо вентиляційні канали в аварійному стані, то люди можуть загинути», – пояснив Павло Сербан.

Окрім того, спеціаліст детально зупинився на правилах безпеки під час користування газовими приладами. Зокрема, нагадав львів’янам про заборону самовільно переплановувати приміщення, де встановлено газові прилади, користуватися несправними газовими приладами, самовільно газифікувати будинок та ремонтувати газове обладнання.

Посадовець нагадав і про необхідність користування віконними провітрювачами для системи вентиляції приміщень, особливо під час користування газовими приладами і приготування їжі.

«Пам’ятайте, чадний газ не має запаху й кольору. Уважно стежте за справністю витяжної вентиляції. У разі відсутності тяги користуватися колонкою, котлами місцевого опалення та гарячим водопостачанням не можна», – підкреслив Павло Сербан і порівняв ці вимоги з Правилами дорожнього руху, яких необхідно дотримуватися задля власної безпеки.

Як писав «Вголос», з початку року у Львові трапилося 14 випадків отруєння чадним газом, у результаті яких загинули 4 людини.

ІА "Вголос": НОВИНИ