У Львові матір двох дітей, котрих посеред ночі 7 жовтня виявили на дорозі, притягнули до відповідальності.

Про це інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Близько першої години ночі 7 жовтня у поліцію зателефонував таксист, котрий повідомив, що на виїзді зі Львова, вулицею Городоцькою, двоє дітей чимчикують узбіччям.

На місце події негайно скерували наряд патрульної поліції. При спілкуванні з поліцейськими хлопчик і дівчинка навідріз відмовилися повідомляти, звідки вони та куди йдуть. Дітей поліцейські доправили у Залізничний відділ поліції.

Вже у відділку неповнолітні повідомили адресу їхнього проживання, проте при перевірці з’ясувалося, що вона неправдива.

Фотографії дітей правоохоронці оприлюднили у соцмережах і згодом зголосилася жінка, котра назвала номер телефону їхньої матері.

Як встановили поліцейські, 12-річні брат із сестрою вдень вийшли з дому на прогулянку, а під вечір вирішили піти в гості до своєї товаришки, яка проживає у Зимній Воді, що на Пустомитівщині. Матір двійнят, 48-річна львів’янка, намагалася самотужки шукати дітей, проте безуспішно.

Її притягнули до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 184 (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає попередження або накладення штрафу від п’ятдесятьох до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Як писав «Вголос», у Львові посеред ночі на вулиці знайшли двох дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ