Про це на власній сторінці у «Facebook» написала журналістка, громадська активістка Віка Балицька.

«Думаю, це прецедент. Це вперше нова поліція за відео знайшла порушника (не пригадую такого). Ознака того, що патрульна поліція може здійснювати складні й «енергозатратні» завдання, які вимагають певного напрягу», – відзначила журналістка.

Своєю чергою, т. в. о. заступника керівника патрульної поліції м. Львова Максим Підболячний, розповів про те, як тривали пошуки порушниці. За його словами, у цій ситуації допомогла випадковість.

«Конкретно в цій ситуації допомогла випадковість: наш патрульний десь місяць чи півтора до цих подій саме цю особу саме в цьому транспортному засобі притягав до адміністративної відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки. Тож на домашню адресу водія «Фольксвагена» надіслали запрошення до управління поліції на розгляд справи. Але така смілива на дорозі дівчина до правоохоронців не прийшла. З'явився її розлючений батько – власник мережі крамниць, який у водійській поведінці доньки не побачив жодного порушення», – цитує поліцейського ntn.ua.

Максим Підболячний пояснив батькові дівчини в червоних штанях, що своїм вчинком вона порушила як мінімум два правила дорожнього руху: пункт 10.5, який, власне, регламентує порядок проїзду перехрестя – не зрізати кути, що, як наслідок, призвело по порушення пункту 11.9, який забороняє виїзд на зустрічну трамвайну колію.

Водночас адвокат водія заявив, що молода жінка нічого не порушувала, а винною у всьому є водій трамвая.

«Людина проїжджає перехрестя, і якби водій транспортного засобу, трамвая, не вийшов, не гатив би по вікнах, не пошкоджував би дзеркало – жодних зупинок би не було», – зазначив адвокат Віталій Репецький.

Водночас керівник патрульної поліції Львова підкреслив, що постанову дівчині все-таки виписали і передали документ через адвоката, який представляв її інтереси. Тож зухвала дівчина має сплатити 510 гривень штрафу.

Нагадаємо, 17 лютого у Львові на площі Митній дівчина в червоних штанах зупинила свій червоний «Фольксваген Туарег» на колії і заблокувала рух трамваїв. Замість вибачень, жінка поводилася неадекватно: посміхалася, жестикулювала, а потім штовхнула водія трамвая.

ІА "Вголос": НОВИНИ