[media=139446,139447] 

Про це у соціальних мережах написав співробітник поліції Ігор Зінкевич.

За словами очевидців, інцидент трапився вчора, 8 травня, о 23:15 год.

«Троє осіб розписували паркан, який закриває стелу Монументу. Особи затримані та доставлені у відділ поліції для складання протоколу», – повідомив Ігор Зінкевич.

У патрульній поліції Львівської області факт затримання підтвердили.

«Вчора, близько 23 години, екіпаж патрульної поліції 2 батальйону почув через рацію, що двоє невідомих осіб розмальовують пам'ятник на вулиці Стрийській. Екіпаж оперативно прибув на місце і виявив трьох невідомих осіб, які наносили білою фарбою написи на металевій огорожі. При поверхневій перевірці у чоловіків виявили 4 аерозольні балончики з фарбою, а також 2 перцевих з написом «Перець» і один – «Терен 4М» (порожній) та складний ніж. Осіб затримали і доставили у Галицький відділ поліції. Там встановили, що це львів'яни віком 19, 21 та 33 роки. Один з них притягався за дрібне хуліганство. Найстарший взяв провину на себе і отримав від дільничного протокол за ст.173 КУпАП «Дрібне хуліганство», – йдеться у повідомленні.

Як стало відомо кореспонденту «Вголосу» згодом напис про радянських окупантів замалювали. У патрульній поліції запевнили, що це зробили не вони. Ймовірно, так оперативно спрацювали львівські комунальники.

Як писав «Вголос», у Львові, на вулиці Стрийській, обгородили Монумент слави. На встановлення цієї огорожі з міського бюджету виділили 413 тисяч грн.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ