У вівторок, 30 квітня, у мережі поширили інформацію про те, що працівники ТЦК дорогою на роботу затримали медичних фізиків Першого медичного обʼєднання Львова і робота онкоцентру зупинилась.

Про це передає «Еспресо.Захід».

Двоє медичних фізиків Онкологічного центру Першого ТМО, яких вранці, 30 квітня, забрали представники ТЦК по дорозі на роботу, відпустили після уточнення даних.

"Онкологічний центр Першого медоб’єднання Львова працює у звичному режимі. Фізики центру перебувають на роботі. Двох спеціалістів медзакладу дійсно викликали до ТЦК – для уточнення облікових даних. На цей час обоє повернулись до виконання своїх посадових обов’язків", - повідомили у Першому ТМО. 

Раніше телеграм-канал Львівич повідомив, що що двох працівників Онкоцентру забрали представники ТЦК.

"Читачі повідомили, що сьогодні працівники ТЦК забрали медичних фізиків Першого медичного обʼєднання Львова. Ці дії призвели до того, що робота центру просто зупинилася", - йдеться у повідомленні.

Медпрацівників перехопили, коли вони йшли на роботу.

"100 онкохворих людей не можуть проходити опромінення через дії ТЦК", - зазначають читачі. Також отримав повідомлення від читачів, рідні яких лікуються від онкології у цьому центрі. Ситуація досить неприємна і потребує негайного вирішення", - написав Львівич.

У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки в коментарі «Еспресо.Захід» прокоментували інцидент.

"Так, двох медичних фізиків Першого медичного обʼєднання Львова запросили в ТЦК. Перевірили дані і виявили, що перебувають на обліку в іншому ТЦК. Вручили повістки по місцю реєстрації, згідно чинного законодавства", - пояснили в територіальному центрі комплектування.


Онкологічний центр, запевняють, працює у звичному режимі, однак, чи призупиняла установа свою роботу через тимчасову відсутність двох спеціалістів невідомо.

ІА "Вголос": НОВИНИ