Презентував книгу Блаженніший Любомир. У презентації взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, ректор Львівської національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник, викладачі та студенти університету, представники духовенства, меценати, які долучилися до видання книги, передає прес-служба Львівської облради.

Ця книга є англо-українським перекладом докторату, який Любомир Гузар захистив 1972 року в Папському Урбаніянському університеті в Римі. Через 43 роки її переклад здійснив колектив кафедри перекладознавства і контрастивної лінгвістики імені Григорія Кочура ЛНУ імені Івана Франка. Побачила вона світ у видавництві університету.

Блаженніший Любомир на початку презентації відзначив, що ця книга дуже гарно видана, а далі розповів про те, як він ішов до написання книги, зокрема, про свою зустріч у дитинстві з Митрополитом.  Під час презентації Блаженніший висловив своє бажання про те, щоб книжка, присвячена екуменічній діяльності Митрополита Андрея Шептицького, продовжувала здійснення його мрії і бажання – щоби в нашому народі повернулась первісна єдність. Він наголосив: „Наскільки це буде здійснене, настільки ця книжка буде мати користь, навіть у своїй недосконалій формі. Тоді люди почнуть думати, як можна в нашому народі здійснити остаточно повернення до тієї первісної київської єдності”. „Якщо при Божій помочі це вдасться, то я певний, що митрополит Андрей Шептицький на небі буде радіти серцем, що його праця продовжується, а ми будемо також радіти серцем тут, на землі”, ­– зазначив Блаженніший Любомир.

У своєму виступі на презентації голова Львівської обласної ради Петро Колодій висловив слова вдячності Блаженнішому Любомирові за книгу. Звертаючись до представників духовенства, викладачів, студентства, меценатів, Петро Колодій, зокрема, зазначив: „Коли війна завершиться, то на нас чекає велика праця з відбудови східних територій, розбудови Української європейської держави. Тільки єдність може стати запорукою здійснення усіх наших побажань та прагнень. Митрополит Андрей чимало уваги приділяв єдності церков, єдності народу, єдності держави. Тому ми повинні прочитати цю книгу і слідувати настановам Митрополита”.

Після презентації Блаженніший Любомир відзначив усіх, хто доклався до того, щоб книга побачила світ: перекладачів, меценатів, видавців.

ІА "Вголос": НОВИНИ