[media=146711,146712,146713,146714] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Зазначимо, цього року за напрямком «туризм» перемогли: Молодіжне об’єднання Граніт з проектом «Стіни говорять», Громадська організація «Українська спілка інвалідів - УСІ» з проектами екскурсій для людей незрячих та з важкими порушеннями зору, а також Інститут Суспільних Ініціатив з проектом «Створення мистецьких об’єктів вуличного мистецтва для туристичного маршруту у Львові».

Як розповіла виконавча директорка Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка осіб з інвалідністю — УСІ» Оксана Потимко, окрім організації екскурсій підземеллями Львова для незрячих, у місті встановили і бронзові мініатюри ратуші та собору святого Юра, а також надрукували меню шрифтом Брайля.

Тарас Довгалюк зі свого боку розповів, що у межах проекту «Створення мистецьких об’єктів вуличного мистецтва для туристичного маршруту у Львові» створили 6 нових муралів на території Підзамче. Згодом видадуть і окремий путівник.

А представник ГО «Граніт» Андрій Мочурад розповів про проект «Стіни говорять». «У його межах художники і волонтери розмальовували стіни міста віршами видатних українських поетів. Цьогоріч колекцію поповнили понад 20 таких об’єктив. На деяких встановили інформаційні таблиці», - зазначив він. 

До слова, завтра Інститут Суспільних Ініціатив презентуватиме новий туристичний маршрут Lviv WallKing із 6 новими муралами в основі на території Підзамче.

ІА "Вголос": НОВИНИ