[media=129337,129340] 

Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив президент правління фонду «Lambre Foundation» Мачей Монгірд, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, соціальний проект наголошує на проблемах постраждалих дітей від війни на Сході України, тому в ньому немає політики, лише – дитячі долі.

«Цей захід став понад політичним, оскільки в ньому беруть учать фотографи як з України, Чехії, Польщі, так і з Росії. Проект покликаний показати Європі наслідки війни для тих, хто не може себе захистити, – дітей», – сказав Мачей Монгірд.

Загалом на виставці буде презентовано понад 50 світлин, автори яких мають світове визнання і на власні очі бачили війну в Україні й дітей, які потребують медичної і психологічної допомоги. Серед них – діти, народжені з важкими патологіями, захворюваннями, постраждалі від бойових дій, а також ті, хто ледь не загинув під час обстрілів і втратив рідних.

«Проект показує, що Європа солідарна з Україною, і не тільки Європа. Завдяки цьому проекту маленького хлопчика Дмитра з Маріуполя хоче всиновити родина зі США», – підкреслив Мачей Монгірд.

Організатори заходу також запевнили, що гроші, зібрані під час заходу, будуть скеровані на лікування і реабілітацію постраждалих дітей.

Водночас співорганізатор фотовиставки Пйотр Монгрід зазначив, що гроші мають велике значення, проте першочергове завдання виставки полягає дещо в іншому.

«Звісно, гроші важливі, допомога дітям важлива, але найважливіше те, щоби світ не піддався поганій пропаганді, аби знав реальні справжні речі, що відбуваються», – наголосив Пйотр Монгрід.

Львів – перше місто в Україні, що прийматиме фотовиставку. Далі експозиція поїде до Києва, Одеси і далі по європейських столицях.

Відкриття фотовиставки «Forgoten by world… Забуті світом» заплановано на 7 червня. Початок – о 18:00 у Палаці мистецтв. Вхід вільний. Виставка триватиме два тижні.

ІА "Вголос": НОВИНИ