[media=149940,149941,149942,149943] 

Про це під час прес-конференції у середу, 6 вересня, розповіла архітектор-реставратор Тетяна Балукова, передає кореспондент «Вголосу».

Заходи відбуватимуть у межах проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова», який реалізовують у Львові з 2009 року за кошти німецького уряду. 

«Ми зосереджувалися на тому, щоб участь у заходах брали учасники з різних міст України. Зокрема, зголосилися фахівці з Бучача, Чернівців, Івано-Франківська та інших міст. Це столярі, ковалі, реставратори, – розповіла вона. – Загалом у Львові такі семінари організовуємо з 2009 року».

За словами архітектора проекту «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» Аннемарі Роте, сьогодні відбудуться екскурсії на тему «Позитивні і негативні приклади в реставраційній практиці Львова» та «Історичні металеві брами: до і після реставрації». Також протягом тижня презентуватимуть автентичні розписи у житлових приміщеннях, різноманіття архітектурних стилів у Львові, таємниці реставрації Єзуїтської колегії.

Нагадаємо, як розповідала Аннемарі Роте, протягом 2009 – 2017 у межах проекту у Львові  відреставрували у Львові декілька сотень вікон, майже 100 вхідних брам, близько 60 балконів, 3 фасади будинків та облаштували понад 10 внутрішніх двориків.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ