Про це йдеться в заяві фракції ВО «Свобода», яку зачитав сьогодні на сесії Тарас Гупало, інформує кореспондент «Вголосу».

Як зазначено в документі: «19 лютого 2016 року Львівський міський голова видав розпорядження №28 «Про затвердження Положення про тестування порядку подання та розгляду електронних петицій», яким у Львові запроваджено систему електронних петицій до Львівської міської ради. При цьому, згідно зі змістом розпорядження, розгляд електронних петицій здійснюватимуть посадовці виконавчих органів Львівської міської ради, а не представники депутатського корпусу в постійних комісіях.

Фактично, цим документом електронну петицію було доведено до статусу письмових заяв чи скарг міському голові, тисячі яких нині розглядають ті самі посадовці Львівської міської ради. Ба більше  постійні депутатські комісії позбавлено будь-якого впливу на результат розгляду електронної петиції, під якою поставлять свій підпис понад тисячу мешканців міста.

Вважаємо, що такі дії міського голови Андрія Садового спрямовано на нейтралізацію інституту електронних петицій як дієвого інструмента впливу громадськості на роботу міської влади. Згаданим розпорядженням міський голова, вочевидь, намагається легалізувати формат контрольованих і зручних для його команди електронних петицій, які модерують і розглядають винятково керівники виконавчих органів – підлеглі Андрія Садового.

Вимагаємо від львівського міського голови негайно припинити практику блокування ініціатив громадськості міста та надати повноваження розгляду електронних петицій депутатам Львівської міської ради, а не підлеглим посадовцям».

Мер Львова відповів, що ця інформація не відповідає дійсності.

ІА "Вголос": НОВИНИ