Львівські лікарні провели операцію 43-річному чоловікові, у якого три роки «паралізуюча павутина» в долоні змушувала його руку стискатися в кулак.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Першого територіального медичного об'єднання міста Львова.

Відомо, що пацієнт Андрій працює будівельником. Ще три роки тому він почав помічати, що пальці на правій руці затерпають. Спершу чоловік подумав, що це від великого навантаження, але згодом помітив: оніміння, поколювання і спазми на руці не минають навіть під час тривалого відпочинку. 

«Вже за рік на долоні утворився невеликий рубець, а під шкірою наче з'явилася «павутина», яка зі всієї сили стискала пальці Андрія у кулак. Нестерпно було навіть втримати телефон, не те що цеглу на роботі», - повідомили медики.

З'ясувалось, що насправді ця «павутина»  - контрактура Дюпюїтрена. Відомо, що це захворювання дуже часто спіткає чоловіків після 40 років, які багато працюють руками: будівельників, мулярів, є випадки і серед водіїв.

Пацієнту провели 40-хвилинну операцію, де медикам вдалось видалити «павутину». 

Варто зазначити, що вже наприкінці операції пальці Андрія уже вільно згинались і розгинались. 

Оскільки операція була під місцевим знеболенням, уже за три дні Андрій повернувся додому. На чоловіка чекає місяць реабілітації, після якої він нарешті зможе повернутися до роботи.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ