У п’ятницю, 28 травня, відбувається засідання виконавчого комітету Львівської міської ради.

На засіданні ухвалили рішення оголосити та провести Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на кращу проєктну пропозицію легкоатлетичного комплексу зі спортивним центром на вулиці Золотій.

Згідно з інформацією ЛМР, управлінню архітектури та урбаністики департаменту містобудування нададуть функції замовника на організацію та проведення відкритого архітектурного конкурсу з правом залучення до організації та проведення конкурсу третіх осіб.

Управління архітектури та урбаністики департаменту містобудування повинно затвердити програму та умови Всеукраїнського відкритого архітектурного конкурсу, а також склад журі.

Контролювати виконання рішення повинен заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач.

Варто зазначити, що історія зі стадіоном «Торпедо» тягнеться вже досить довго. Ще у 2017 році банк «Львів» намагався продати територію за 12 мільйонів гривень, однак згодом ціну знизили до 7,5 мільйонів.

Наприкінці 2018 року депутати Львівської міської ради хотіли проголосувати за викуп «Торпедо», однак проти виступив мер міста Андрій Садовий. Він назвав це аферою, адже прилегла до стадіону земля – комунальна власність.

У ЛМР наголосили, що трибуни та ворота стадіону не можуть коштувати 5 мільйонів гривень. Незважаючи на це, у 2020 році чиновники дали гроші на викуп «Торпедо».

Що відомо про стадіон «Торпедо»

  • стадіон розташований у Львові, на вулиці Золота, 32;
  • «Торпедо» відкрили у 1939 році, а реконструкцію провели у 1948 році;
  • у 1990-2008 роках на стадіоні діяв ринок електротехнічних товарів «Торпедо». У 2008 році ринок перенесли на вулицю Кукурудзяну;
  • стадіон «Торпедо» був у приватній власності, згодом його передали «Банку Львів» як заставу за борги по кредитах;
  • зараз Торпедо використовують для тренувань дітей та підлітків двох футбольних клубів: ФК «Вікторія» та «Покрова».

ІА "Вголос": НОВИНИ