14 квітня у Львові  у приміщенні «Леотеки», що у Львівській обласній бібліотеці для дітей на вул. Винниченка, 1 та одночасно на дистанційному зв’язку у багатьох містах України почалася акція «Писанка – відродження».

Волонтери-арттерапевти «Інституту інтегративної арттерапії» провели традиційний для українців розпис та поділилися практикою в онлайн-форматі з колегами з інших міст.

«Розписуючи писанки, ми готуємося до світлого свята Воскресіння Господнього. Писанка із давніх-давен символізує відродження життя. Розписуючи яечка до свята, українці, за традиційними уявленнями, повертають у свої домівки добро, радість, щастя, любов, достаток, успіх, привертають добрі  сили та творять захист від лихих сил», – зазначив Андрій Сидоренко, директор «Інституту інтегративної арттерапії»

Писанкарство: ефективна арттерапія з переселенцями,
постраждалими від війни

Андрій Сидоренко розповів про результати роботи «Інституту Інтегративної Арттерапії» у впровадженні проєкту «Кризова психологічна допомога постраждалим від війни в Україні».

У межах цього проєкту фахівці інституту уже провели та продовжують онлайн-навчання та методологічний супровід для понад 600 фахівців – психологів, арттерапевтів з усієї України щодо актуальних підходів кризового консультування та терапії з використанням інтегративної арттерапії.

У Києві, Львові та багатьох великих містах України на базі чинних закладів та громадських просторів триває створення центрів арттерапевтичної допомоги, де психологи на волонтерських засадах надають безкоштовну арттерапевтичну допомогу усім, хто потребує підтримки у цей нелегкий час.

Процес створення арттерапевтичних об'єктів має потужний вплив, що стимулює релаксацію, заземлення, зцілення. Арттерапія, що спирається на засоби вираження з допомогою мистецтва, добре інтегрується в систему освіти, охорони здоров’я, культури.

«Вголос» повідомляв про підтримку аграріїв

На Львівщині аграріїв підтримають фінансово

ІА "Вголос": НОВИНИ