Львівські медики провели 4-годинну операцію 8-місячному хлопчику. Йому здійснили імплантацію стимулятора нерва діафрагми. У Давидка – двобічний параліч діафрагми.

Про операцію повідомили на сторінці Львівської обласної дитячої клінічної лікарні Охмадит у соціальних мережах.

Лікарі зазначили, що після складної операції дитина отримала шанс на якісне життя. Наразі розпочали лише перший етап лікування хлопчика.

У грудній клітці фахівці розріз не робили, а працювали лише через кілька маленьких проколів. Від серця дитини відділили діафрагмальний нерв. Його діаметр – лише один міліметр. На щастя, операція відбулася без ускладнень.

Керівник центру малоінвазивної хірургії Андрій Дворакевич розповів, що стимулятор нерва вшили справа. Тестування показали, що все в нормі. На загоєння ран потрібно 10 днів. Згодом малюк проходитиме реабілітацію. Після цього його очікує ще одна аналогічна операція, однак вже зліва.

Медики відзначили, що Давидко – маленький герой. Хлопчик зумів витримати операцію, зараз його стан – стабільний.

Відомо, що до операційної команди увійшли хірурги Олег Ленів та Роман Ковальський, завідувач ЛОР-відділення Федір Юрочко, медсестра Люба Горак, керівник Центру малоінвазивної хірургії Андрій Дворакевич та Віра Приймакова (анестезіологічний супровід).

Як інформує «Захід.нет» такий стимулятор нерва виробляють у Сполучених Штатах Америки. Він коштує орієнтовно 50 тисяч доларів. Гроші на стимулятор нерва допомогли зібрати небайдужі українці.

Раніше «Вголос» повідомляв, що львівські лікарі зуміли виправити вроджену косоокість у 7-річної дівчинки. Вроджена косоокість у дитини розвивалась через гіперфункцію косого м’яза. При погляді догори око відхилялося на 15 %.

Нагадаємо, львівські лікарні відновили госпіталізацію "звичайних" пацієнтів. У комунальному некомерційному підприємстві "8-а міська клінічна лікарня Львова" запрацювали неврологічне, кардіологічне та інфарктне відділення.

ІА "Вголос": НОВИНИ