Про це повідомив сам винуватець під час прес-конференції, інформує кореспондент «Вголосу».

Ним виявився колишній співробітник МВС Валерій Сверчков.

Чоловік детально розповів про випадок, який стався з ним 28 вересня в гаражному кооперативі «АТГ Батальна».

За його словами, собака, в якого поцілив випадково, був один. Другого пса, як писали засоби масової інформації, посилаючись на голову Львівського товариства захисту тварин Наталю Кузнєцову, не було.

«Вночі мене розбудив собачий лай, який лунав з гаражного кооперативу. Я вирішив дізнатися, що там сталося, бо ввечері, коли ставив машину, здалося, що сторож був на підпитку. Як виявилося, ворота гаражу були відчиненими, а охоронця не було на місці», – сказав Валерій Сверчков.

Після того, як сторож повернувся, Валерій запитав, чому гараж не зачинено. Охоронець спробував пояснити, але в цей час з-під авто виліз собака, який почав голосно гавкати.

«З цією собакою у мене вже були прикрі випадки. Він кілька разів кидався на мене. Так само сталося і вночі. Аби припинити лай, я вистрілив, але не цілився конкретно у собаку», – пояснив чоловік  і додав, що постійно при собі має травматичний пістолет з гумовими кулями, адже працює в охоронній фірмі.

Наступного дня, після інциденту, проти Валерія Сверчкова було відкрито кримінальне впровадження.

Як розповів віце-президент західноукраїнського товариства захисту тварин Юрій Микитюк, колишній співробітник МВС сам прийшов до райвідділу і пояснив, що сталося вночі.

Більш того, Валерій Сверчков сплатив за лікування собаки 450 грн. Ветеринари витяли з зони хребта тварини гумову кулю, що застрягла поміж м’язами. Наразі собака почуває себе добре.

Щодо поранення другої собаки, Юрій Микитюк сказав наступне: «Якби куля влучила в око тварині, воно б повністю витекло. Тут інша ситуація. Після надання медичної допомоги, припухлість навколо ока зійшла».

У свою чергу, захисник тварин Наталя Кузнєцова додала, що Валерій Сверчков зробив благодійний внесок для притулку тварин. Він придбав 2 будки загальною вартістю 1200 грн.

Говорячи про особисте ставлення до чотирилапих друзів, Валерій Сверчков зізнався, що собак ніколи не боявся, навпаки, завжди знаходив до них підхід.

«Робота охоронця потребує, аби разом зі мною були собаки. Саме тому щодня і в машині, і на вулиці зі мною аж 3 собаки», – підкреслив Валерій Сверчков.

Захисники тварин Наталя Кузнєцова та Юрій Микитюк задоволені тим, що Валерій Сверчков публічно вибачився перед мас-медіа.

«Це перший випадок у Львові, коли людина публічно вибачається про скоєний злочин», - наголосили захисники тварин.

Наразі проти колишнього співробітника МВС відкрито кримінальне впровадження за ст. №299 «Про жорстоке поводження з тваринами». Враховуючи пом'якшуючі обставини, чоловіку може загрожувати штраф у вигляді 50 неоподаткованих мінімумів.

ІА "Вголос": НОВИНИ