[media=164838,164839,164840,164841,164842,164843] 

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Понад 70 вершників з Львівської, Волинської, Тернопільської  та Київської областей з’їхалися до Львова поборотися за кубок міста у подоланні перешкод та виїздці. Змагання відбувалися за підтримки федерації кінного спорту Львівської області.

Переможцями у загальнокомандному заліку, у виїздці та конкурі стали львів’яни, попри те, що доволі серйозну конкуренцію їм склали гості змагань з інших областей.

«Змагання відбувалися впродовж трьох днів. Досить вдало виступали спортсмени не тільки з Львівщини, але з Київської, Волинської та Тернопільської областей. Ми дуже радіємо великій кількості учасників.  Шкода, звичайно, що не було представників Львівської міської ради, на заході. На рівні спортсменів, які приїхали до нас на змагання, львів’яни виглядали досить достойно та професійно. Наші спортсмени – це наша гордість. Переможцями стали найсильніші. Ми пишаємося і нашими львівськими вершниками, й спортсменами-гостями змагань, яким також вдалося здобути призові місця», – розповів Віктор Доскіч, президент Федерації кінного спорту Львівської області.

Загалом, за результатами змагань,  у виїздці було визначено 15 переможців. Вершниця з Луцька Андрущак Наталія посіла перше місце у цій дисципліні за програмою попереднього призу відкритого класу. У подоланні перешкод у маршруті з найвищою висотою бар’єрів 115 см перше місце посів львів’янин Богдан Дзидзан, другим також був львів’янин Олег Семко, а третє місце здобув вершник з тернопільської області Єгор Волков. Загалом, гостям з Тернопільської області вдалося здобути призові місця у маршрутах з висотою бар’єрів 110 та 90 см. А вершниця з Київської області Тетяна Цвинтарна залишилось другою у дисципліні подолання перешкод з висотою бар’єрів 100 см. Перше і треті місця тут також здобули львів’яни. Загалом, у дисципліні подолання перешкод впродовж двох днів змагань визначено 18 переможців відкритого кубка міста Львова.

За словами директора ДЮСШ з кінного спорту  «Буревісник» Оксани Гут, змагання «Відкритий кубок міста Львова» для львівських вершників були генеральною репетицією перед виїздом на Кубок України з триборства. Вже завтра львів’яни та їхні коні вирушають на всеукраїнську першість у Жашків, Черкаської області.

«Їде збірна команда Львівської області з триборства, а саме 5 вершників: Думич Максим, Марченко Марія, Дуля Юрій, Дуля Володимир та Гордон Іван», – розповіла Оксана Гут.

ІА "Вголос": НОВИНИ